Pages Navigation Menu

Silo Sessions XXL pakt uit tijdens Eurosonic/Noorderslag 2013

In navolging van het succes van Silo Sessions XXL tijdens Eurosonic/Noorderslag 2012, organiseert de Graansilo aan de Griffeweg 4 ook dit jaar weer de Silo Sessions XXL van 10 t/m 12 januari 2013.

 Op donderdag- en vrijdagmiddag spelen diverse bands op dit unieke podium in de Graansilo, waarbij zowel publiek als artiest door de intieme setting weer even wordt teruggenomen naar hoe muziek ooit bedoeld is. Zo zijn op donderdag o.a. te zien en te beluisteren Royal Parks, het solo-project van Diderik Nomden; bekend van o.a.  Johan, Awkward I en onlangs te gast bij DWDD. Op vrijdag speelt o.a. Nina June; 3FM Serious Talent, graag geziene gast bij Giel en ook onlangs te gast bij DWDD.

 De zaterdagmiddag staat in het teken van singer-songwriters. Diverse deelnemers aan het programma de Beste Singer-Songwriter van Giel Beelen, waaronder Grote Prijs van NL-winnaar Rogier Pelgrim zijn van de partij. Evenals ook Tim Akkerman, die ervoor koos om afscheid te nemen als frontman van Di-Rect en inmiddels zijn debuut als singer-songwriter heeft gemaakt.

Margriet Sjoerdsma, die o.a. met een tribute to Eva Cassidy in 2013 de planken op gaat licht alvast een tipje van de sluiter.

We sluiten de middag af met 2 bekende singer-songwriters uit het Groningse; Jan Henk de Groot en Anthony’s Putsch die inmiddels ook landelijk stevig aan de weg timmeren.

 Gratis toegang
De Silo Sessions is een laagdrempelig evenement dat door het hele jaar heen diverse malen wordt georganiseerd. Tijdens Eurosonic Noorderslag is het gratis toegankelijk. Kosten voor programmering, techniek en promotie worden tot op heden op kracht van het bedrijfsleven gedragen. Hiernaast werkt de Silo Sessions met het systeem van waardebepaling achteraf, waarbij het publiek uit blijk van waardering een vrijwillige donatie kan doen. De artiesten nemen hun positieve ervaringen mee het land is, wat tot spontane aanmeldingen van andere artiesten leidt. Sfeerimpressies zijn na afloop te bekijken via www.silosessions.nl/videos

 Volledige programma:

Donderdag 10 januari

Elle Alpha

Liesa van der Aa

Landmark 105

Pole Shift Survival Group

Royal Parks

Eisenhower

 

Vrijdag 11 januari.

Town of Saints

Secret Rendezvous

Sofie Letitre

Tessa  Rose Jackson

Maison du Malheur

Sunday Sun

Channah

Nina June

 

Zaterdag 12 januari

Vincent Kenter

Edwin van Berkel

Wyke van Weelden

Rogier Pelgrim

Maarten Jacobi

Tim Akkerman

Margriet Sjoerdsma

Jan Henk de Groot

Anthony’s Putch